ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: ΠΛΑΚΑΚΙΑ, ΒΑΦΕΣ, ΣΟΒΑΔΕΣ

1)      Πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων χρησιμοποιείστε ένα χαρτί milimetre. Σχεδιάστε σε κλίμακα το δωμάτιο και βεβαιωθείτε ότι διαστρώνοντας τα πλακίδια δεν καταλήγετε σε μικρές φέτες σε κάποια από τις πλευρές του δωματίου.
Η επικόλληση πλακιδίων σε κάθετους τοίχους πρέπει να ξεκινάει από το ύψος που θα καταλήξουν τα πλακίδια. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση θιξοτροπικής κόλλας.
2)      (Για τις βαφές) Μη βάψετε πάνω από παλαιά αλκυδική βαφή (λαδομπογιά) με ακρυλική υδροδιαλυτή βαφή γιατί η δεύτερη θα καταστραφεί συντόμως. Ο διαλύτης της λαδομπογιάς (που εξαχνώνεται πολύ αργά και σε μεγάλο βάθος χρόνου) θα προκαλέσει ρωγμές στην σκληρυμένη ακρυλική βαφή.  Πάνω σε ακρυλική βαφή μπορείτε όμως να βάψετε με αλκυδική βαφή.
3)      (Για τα επιχρίσματα) Για τα εσωτερικά επιχρίσματα επιλέξτε γύψινα επιχρίσματα. Τόσο η φιλικότητα του γύψου προς τον άνθρωπο (ίδιο PH και ατμοπερατότητα με το ανθρώπινο δέρμα, άλλωστε όταν σπάσει κάποιο μέλος μας το βάζουμε σε γύψο) όσο και η ικανότητα του γύψου να απορροφά την υπερβάλλουσα υγρασία από την ατμόσφαιρα και να την αποδίδει όταν ξηραίνεται ο χώρος με αποτέλεσμα ένα ιδανικό κλίμα στο εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή σε φωτιά, είναι ελαφρύτερα από τα συμβατικά επιχρίσματα, δεν αφήνουν παρά ελάχιστα μπάζα, έχουν εξαιρετικό φινίρισμα που δε χρειάζεται στοκάρισμα και είναι οικονομικά.

Γιώργος Μαυρουλέας

Πρόεδρος  της Ecobuilders AE – MONOSCIENCE

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6085528  
 (Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων ή τμήματος αυτών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα)